Szent patrick nap mikor van halloween

Lssuk, mikor mit is nnepelnk! risi a zrzavar a fejekben, hogy mit is nnepelnk a kvetkez napokban. Tbb hagyomny keveredik, teht elszr a dtumokat kell tisztba tennnk: oktber 31n jjel van Halloween, november 1jn Mindenszentek, november 2n pedig a Halotta Szent Patrik napja (rl L le Pdraig vagy L Fhile Pdraig) vente tartott nnep Szent Patrik, rorszg egyik vdszentje tiszteletre, az rek nemzeti nnepe.

Mrcius 17n tartjk, azon a napon, melyen a hagyomny szerint Patrik meghalt. Munkaszneti nap szakrorszgban, rorszgban, Montserratban s Newfoundland s Labrador Szent Patrik egy szokvnyos ember volt, aki nemszokvnyos dolgokat mvelt rorszgban.

nnept mrcius 17n tartjk a hagyomny szerint. Szent Patrik szemlyben rorszg egyik vdszentjt tisztelhetjk. Szent Patrik trtnete Jmd szlk gyermekeknt szletett Walesben a 4. szzad vgn. Halloween szimbluma, hossz vszzadok ta a kivjt tklmps, az n. Jacklmpa, amely eredetileg ketts clt szolglt: egyrszt tvol tartotta a gonosz szellemeket, msrszt pedig gy vilgtottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatallhassanak. Oktber vgn, november elejn szinte tele van a Facebook az egyre divatosabb halloweeni jkvnsgokkal.

m az sem ritka, hogy a magyar hagyomnyok hvei kikelnek ezek ellen, mondvn neknk is van sajt nnepnk: a Halloween jszakja (oktber 31. ) ennek a klnleges alkalomnak a gykerei a rgmlt kelta korokra nylnak vissza. Elssorban az angolszsz orszgokban npszer, de mr az egsz vilgot,meghdt nneprl van sz. A kelta papok a hegytetn, a szent tlgyfk alatt gylekeztek, j tzeket gyjtottak, termny s llat ldozatokat mutattak be, s tz krli tncuk jelezte a napszezon vgt s a sttsg kezdett.

A halloween si kelta hagyomnyokbl kialakult nnep oktber 31. jszakjn (a Mindenszentek (All Hallows Eve) eltti este), amit elssorban az angolszsz orszgokban tartanak, br mra mr az egsz vilgon elterjedt a divatja. Magyarorszgon is gy trtnt s az egybknt szomorsgra okot ad nnep a Mindenszentek s a Halottak napjt megelz napPhone: (342) 896-4812 x 9034

Email: [email protected]